top of page
Physiotherapy

SPORTMASSAGE

Waarom een sportmassage?

Een sportmassage stimuleert de doorbloeding in het lichaam met als gevolg een betere afvoer van afvoer van (opgehoopte) afvalstoffen, pijnprikkels en vocht. Daarnaast verbetert het de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Een massage zorgt er dus voor dat uw lichaam beter gaat functioneren en kan overbelasting en dus blessures voorkomen.

Een sportmassage bevordert het spierherstel, bijvoorbeeld na fysieke inspanning. U kunt hierbij denken aan een fitness- of voetbaltraining, maar ook aan fysiek werk, tuinieren of een lange wandeling etc. Daarnaast kan het juist ook spieren activeren bij inactiviteit. Een massage kan helpen klachten als vermoeidheid, slechte doorbloeding, spierpijn of verhoogde spanning (bijvoorbeeld in de nek), stijfheid, kramp en vochtvorming te verminderen of het kan zelfs geheel weggaan.

Voor wie is een sportmassage?

Fysio Cura biedt sportmassages aan voor elk persoon. Anders dan de naam doet vermoeden is een sportmassage niet alleen bedoelt voor sporters. Het is iedereen aan te raden die één van bovenstaande klachten ervaart. Dus voor sporters en niet sporters, voor iedereen die zijn spieren wil activeren en spierherstel wilt stimuleren.

Daarnaast werkt een sportmassage ook stress verlagend. Doordat u ontspant tijdens een massage, nemen de fysieke en mentale spanning af. Een sportmassage is dus goed voor iedereen die een bepaalde vorm van stress ervaart of gewoon wil ontspannen.

Wanneer u een gerichte sportmassage wilt op uw sport, wordt er de meeste aandacht besteedt aan de hoogst belaste spieren. U kunt een sportmassage ontvangen bij Fysio Cura zowel voor als na een training. Voor de training zal er een stimulerende massage gegeven worden die je lichaam voorbereid op de training. Een massage na de training zorgt voor een sneller herstel. Geef altijd aan wanneer u heeft gesport of wanneer u weer gaat sporten.

bottom of page