top of page
Physiotherapy

SPORTMASSAGE

Waarom een sportmassage?

Een sportmassage stimuleert de doorbloeding in het lichaam met als gevolg een betere afvoer van afvoer van (opgehoopte) afvalstoffen, pijnprikkels en vocht. Daarnaast verbetert het de toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. Een massage zorgt er dus voor dat uw lichaam beter gaat functioneren en kan overbelasting en dus blessures voorkomen.

Een sportmassage bevordert het spierherstel, bijvoorbeeld na fysieke inspanning. U kunt hierbij denken aan een fitness- of voetbaltraining, maar ook aan fysiek werk, tuinieren of een lange wandeling etc. Daarnaast kan het juist ook spieren activeren bij inactiviteit. Een massage kan helpen klachten als vermoeidheid, slechte doorbloeding, spierpijn of verhoogde spanning (bijvoorbeeld in de nek), stijfheid, kramp en vochtvorming te verminderen of het kan zelfs geheel weggaan.

Voor wie is een sportmassage?

Fysio Cura biedt sportmassages aan voor elk persoon. Anders dan de naam doet vermoeden is een sportmassage niet alleen bedoelt voor sporters. Het is iedereen aan te raden die één van bovenstaande klachten ervaart. Dus voor sporters en niet sporters, voor iedereen die zijn spieren wil activeren en spierherstel wilt stimuleren.

Daarnaast werkt een sportmassage ook stress verlagend. Doordat u ontspant tijdens een massage, nemen de fysieke en mentale spanning af. Een sportmassage is dus goed voor iedereen die een bepaalde vorm van stress ervaart of gewoon wil ontspannen.

Wanneer u een gerichte sportmassage wilt op uw sport, wordt er de meeste aandacht besteedt aan de hoogst belaste spieren. U kunt een sportmassage ontvangen bij Fysio Cura zowel voor als na een training. Voor de training zal er een stimulerende massage gegeven worden die je lichaam voorbereid op de training. Een massage na de training zorgt voor een sneller herstel. Geef altijd aan wanneer u heeft gesport of wanneer u weer gaat sporten.

Sportmassage: Mijn praktijk

BEHANDELINGEN

De behandelingen die onder staan beschreven vallen onder sportmassage en zijn gericht op diepe bindweefselbehandelingen. Eerste consult bij cupping en guasha wordt er altijd vooraf een intake gedaan. Dit kan gedaan worden doormiddel op de onderstaande knop te drukken.

SPORTMASSAGE

U kunt vooraf zelf bepalen welke lichaamregio's behandeld worden. Deze behandeling is vooral gericht voor het verlagen van (werk gerelateerde) stressklachten, die zich uiten in lichamelijke klachten vanuit de nek/ schouder regio.

CUPPING

Cupping is een vorm van diepe bindweefselmassage wat de huid en spieren soepeler maakt. Het doel is om verklevingen tussen bindweefsellagen tegen te gaan en/of te behandelen.

STOELMASSAGE

Stoelmassage is een snelle behandeling gericht op de midden- rug, nek en schouders. Deze behandeling kan worden ingezet met of zonder bovenkleding. Vooral geschikt voor zwangere vrouwen (die niet op de buik kunnen liggen), werk gerelateerde spanningsklachten en personeelsbehandeling op kantoor.

GUASHA

Western View

Guasha techniek is een Chinese behandelwijze van ruim 2000 jaar oud. Het wordt veelal ingezet om doorbloeding te stimuleren en afvalstoffen naar de oppervlakte te brengen. De westerse methode heeft vooral zijn kijk op om verklevingen tussen bindweefsellagen te behandelen en daarbij de beweeglijkheid tussen de lagen te bevorderen.

Sportmassage: Lijst
bottom of page