top of page

SPANNINGSHOOFDPIJN

LEVEN MET SPANNINGSHOOFDPIJN

De naam zegt het al: spanningshoofdpijn is hoofdpijn die ontstaat door spanning in de spieren van je hals, schouders en nek. Het kan voelen als een drukkende, knellende pijn aan de zijkanten van je hoofd of alsof er een strakke band om je hoofd zit.

WAARDOOR KRIJG JE HET?

Hoewel er veel onderzoek gedaan is, is het nog niet bekend waar spanningshoofdpijn precies vandaan komt. Sommige mensen hebben er hun hele leven last van, anderen nooit. Factoren als stress, angst of vermoeidheid kunnen ermee te maken hebben maar dat is zeker niet altijd het geval. Hoewel we niet weten waardoor het komt, weten we gelukkig wel wat we eraan kunnen doen. Dus maak vandaag nog een afspraak bij de fysiotherapeut.

ONTSPANNING, BALANS EN KRACHT DOOR FYSIOTHERAPIE

De hoofdpijn ontstaat door spanning in je hals, schouders en hoofd. We gaan direct aan de slag om die spieren te helpen ontspannen. Dit kan door middel van massage of bijvoorbeeld manuele verrichtingen. Tegelijkertijd werken we aan de balans in je lichaam. We kijken naar je houding en naar hoe je beweegt. Je krijgt gerichte fysio oefeningen die je spieren helpen aan te sterken op een juiste manier, zodat spanningshoofdpijn zoveel mogelijk vermeden kan worden in de toekomst.

bottom of page