top of page

HOOFDPIJN

Wat is hoofdpijn eigenlijk?

VERSCHILLENDE PIJNKLACHTEN

In veel gevallen bevindt de pijn zich aan beide zijden van het hoofd en geeft het een diepe en doffe pijn. De pijn kan zich zo nu en dan ook uiten in de nek en in sommige gevallen straalt deze uit naar de schouders. Ook kan het zijn dat uw spanningshoofdpijn gepaard gaat met nekpijn en nekklachten. Van spanningshoofdpijn weten we dat het gepaard kan gaan met gespannen spieren in de nek en de schouders, stress, blokkades in de wervelkolom en een afgenomen conditie van de spieren in de nek die het hoofd moeten dragen en op zijn plek moeten houden gedurende de dag.

OORZAKEN VAN HOOFDPIJN

Meest voorkomende

Er zijn verschillende oorzaken en verschillende soorten hoofdpijn:

Spanningshoofdpijn. De pijn wordt veroorzaakt door spanning in de nek- of gezichtsspieren.;

Migraine. De meest heftige vorm van hoofdpijn. Komt vaak acuut op als aanval aan een zijde van het hoofd. De oorzaak van migraine ligt in de bloedvaten. Doordat deze vernauwen en verwijden geeft dit prikkelingen in de zenuwen wat voor een heftig kloppende hoofdpijn zorgt;

Cervicogene hoofdpijn. Hierbij komt de hoofdpijn door spanningen of blessures in de nek (bijvoorbeeld een whiplash of spanning in de nek en/of een verminderde mobiliteit).

Wat kan de fysio doen?

VERSCHILLENDE BEHANDELMETHODEN

Dat hangt af van het type klacht en welke behandelmethode daar het best bij past. Vind hieronder een aantal behandelmethodes:

  • Massage;

  • Herstellen van de bewegelijkheid van de wervels;

  • Manuele therapie;

  • Trainen van de coördinatie en kracht van nek- en bovenrugspieren;

  • Dry Needling;

  • Advies en begeleiding met betrekking tot werk en sport.

bottom of page