top of page

OEFENTHERAPIE

Het doel van een oefenprogramma kan voor iedereen anders zijn. Voorbeelden van oefenprogramma’s zijn:

  • Hartrevalidatie

  • Longrevalidatie

  • Revalidatie na een nieuwe knie of heup

  • Looptherapie bij vaatlijden(onder andere bij claudicatio intermittens, ook wel etalagebenen genoemd)

  • Revalidatie na een sportblessure

  • Revalidatie na een operatieve ingreep

Fysio Cura biedt oefenprogramma’s aan die begeleid worden door onze eigen therapeuten. Tijdens hun opleiding tot fysiotherapeut is er namelijk ook ruimschoots aandacht besteed aan oefentherapie en trainingsleer. De fysiotherapie tegenwoordig is namelijk niet meer alleen ‘hands-on’, maar de trend is dat u zelf vaak ook iets kunt doen aan uw klacht in de vorm van oefeningen. Veel recente onderzoeken tonen aan dat de combinatie van fysiotherapie met oefentherapie zeer effectief kan zijn.

Wij zijn daarom perfect in staat u te begeleiden en  rekening te houden met eventuele lichamelijke klachten.

Oefentherapie is een breed begrip. In het algemeen wordt u met oefentherapie begeleid in het uitvoeren van oefeningen om de door u gestelde doelen te bereiken.

Op aanraden van onze fysiotherapeut of uw huisarts kunt u bij ons een op maat gemaakt oefenprogramma volgen. Een oefenprogramma bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit oefeningen. Zorgvuldig samengestelde oefeningen, aangepast aan uw belastbaarheid en doelstellingen.

Preventieve oefentherapie

Bij ons kunt u ook een preventief oefenprogramma volgen. Bent u bijvoorbeeld de laatste tijd slechter ter been zonder aanwijsbare oorzaak, dan kunt u samen met een van onze therapeuten bekijken of het zinvol kan zijn om oefentherapie in te zitten als middel om goed ter been te blijven. Dit is slechts één voorbeeld van een preventief oefenprogramma.

bottom of page