top of page

SCHOUDERKLACHTEN

KLACHTEN BIJ SCHOUDERPIJN

Schouderklachten zijn geniepig. Het ene moment kun je amper je jas aantrekken, het andere zit je gezellig op een terras en denk je er niet aan. Omdat het komt en gaat lopen mensen er lang mee door. Het nadeel van lang wachten is dat het herstel uiteindelijk misschien wel langer duurt. Kom daarom bij de eerste tekenen van schouderpijn langs op de praktijk.

SCHOUDERKLACHTEN VANWEGE DISBALANS IN SPIEREN

Schouderpijn kan je behoorlijk in de weg zitten. Het is erg pijnlijk en belemmert je in je dagelijks leven. Meestal wordt schouderpijn veroorzaak doordat je spieren ‘uit balans’ zijn. Een pees of spier is bijvoorbeeld ingeklemd door een verkeerde werkhouding. Benieuwd of jouw schouderpijn door een verkeerde werkhouding komt?

FYSIOTHERAPIE BIJ SCHOUDERPIJN

De schoudergordel is een complex samenspel van spieren en gewrichten. Daarom raden we altijd aan om klachten in het schoudergebied te laten onderzoeken en behandelen door een fysiotherapeut. Wij kunnen je helpen de pijn te verminderen en je beweeglijkheid weer terug te krijgen.

ONZE BEHANDELING VOOR SCHOUDERKLACHTEN

Als spierspanning een van de oorzaken is moeten de spieren eerst tot rust komen. Tijdens een rustperiode maken we gebruik van niet-belastende fysio oefeningen om het ontspannen te bevorderen. Daarna maken we de oefeningen iets zwaarder en maken we de schouderspieren weer sterker. Sterke schouderspieren zijn de sleutel van het herstel en helpen herhaling te voorkomen.

bottom of page