top of page

HAMSTRINGKLACHTEN

HAMSTRINGKLACHTEN DOOR ONVOLLEDIGE SOEPELHEID

Je hamstrings zijn de spieren aan de achterkant van je bovenbeen. Het is een sterke bundel met veel ‘vermogen’. Als je die verrekt merk je dat zeker! Hamstringklachten worden vaak veroorzaakt doordat de sterke spier niet soepel genoeg is. Het komt dan ook vaak voor bij bijvoorbeeld voetballers. Een goede behandeling is essentieel dus wacht niet langer en maak een afspraak.

VERSCHILLENDE HAMSTRINGBLESSURES

Hamstringklachten zijn niet voor iedereen even erg. Bij een eerstegraadsblessure zijn er kleine scheurtjes die alleen pijn doen als je beweegt. Bij een tweedegraadsblessure is er meer weefsel gescheurd en zie je misschien wel een blauwe plek. Ook als je rust voel je dat het zeer doet in het gebied. Een derdegraads blessure is heel zeldzaam.

EEN GOEDE BEHANDELING BIJ HAMSTRINGKLACHTEN

Hamstringklachten zijn goed te behandelen, maar het is wel essentieel dat je voldoende aandacht geeft aan je klachten. Als je de spier niet soepel maakt en niet goed behandelt kunnen de klachten chronisch worden. Door op tijd een juiste behandeling te kiezen voorkom je dat je er lang mee rondloopt.

VERMINDER DE KANS OP HERHALING

Bij de behandeling van hamstringklachten gaan we in eerste instantie aan de slag met een trainingsprogramma dat gericht is op ontspanning en soepele spieren. In het begin focussen we wat meer op rekken, op het einde juist meer op kracht. In combinatie met lichaamstraining zoals zwemmen kunnen we de spier weer op een juiste manier trainen zonder deze teveel te belasten. Alles om kans op herhaling te verminderen.

bottom of page